WATERBEHANDELING > UV-C DESINFECTIE SYSTEEM

PrimaAir waterbehandeling met UV-C

Alle PrimaAir bevochtigingsinstallaties zijn standaard voorzien van een legionella beveiliging. Deze is echter alleen in werking wanneer de bevochtigingsinstallatie ingeschakeld is. Mocht de installatie onverhoopt voor een periode uitschakeld zijn of om de installatie extra te beveiligen, kan er worden gekozen voor een uitbreiding met een UV-C desinfectie systeem.

UV-C Desinfectie systeem: hoe werkt het

Het UV-C is zeer geschikt voor het desinfecteren van water, lucht en oppervlakken. UV-C desinfectie maakt gebruik van ultraviolet licht om water te desinfecteren. De lamp met ultraviolet licht schijnt op de bacteriën en schimmels, waardoor het DNA van de schadelijke cellen wordt beschadigt. Hierdoor zijn de cellen niet meer in staat om zichzelf te vermenigvuldigen. Dit heeft als resultaat dat de cellen geen schade meer aan kunnen richten en op die manier wordt het water bacteriologisch gezuiverd.
UV-C desinfectie kan beschouwd worden als een zeer effectieve, voordelige, milieuvriendelijke en tevens zeer snelle en veilige methode. Naast het afdoden van micro-organismen door de absorptie van UVC-straling, ondergaat het water geen chemische of fysische reactie. Factoren als smaak, geur, kleur en pH niveau blijven onveranderd, dit in tegenstelling tot veel andere methodes.

De voordelen van desinfecteren met UVC

* Milieuvriendelijk
* Vele malen goedkoper dan vergelijkbare technologie zoals ozon en chloor
* Eenvoudig te onderhouden
* Overdosis is onmogelijk
* Geen opslagtanks
* Geen chemicaliën toegevoegd aan de bevochtigingsinstallatie
* Eenvoudig te installeren
* Is te combineren met andere processen
* Desinfecteert 24/7
* Al meer dan 100 jaar een betrouwbare techniek (ook voor waterleidingbedrijven)
UV-C Desinfectie systeem

Specificaties:

UV-C lamp type 010272


Spanning: 230 V


Stroom: 425 Ma


Vermogen: 14 W


Levensduur lamp: 9000 uur


Maximum druk: 8,6 bar


Maximum flow: 8 l/min