OVER ONS

PrimaAir Humidification

PrimaAir is gespecialiseerd in het produceren en leveren van energiezuinige hogedruk luchtbevochtiging apparatuur voor zowel het MKB als grotere bedrijven. De specialisten bij PrimaAir zijn hoog opgeleid. Alle kennis over luchtbevochtiging en de nieuwste technologien behoren tot de parate kennis. PrimaAir richt zich op alle markten waar behoefte is aan een gecontroleerd klimaat. Hierbij kan gedacht worden aan drukkerijen, spuiterijen, houtindustrie etc. PrimaAir staat bekend om het leveren van duurzame kwalitatief hoogstaande producten tegen een interessante prijsstelling en uitstekende service.

Denk niet te luchtig over uw binnenklimaat

Er zijn verschillende redenen om een ruimte te gaan bevochtigen. U wilt een constante kwaliteit van producten. U wilt een optimaal vochtgehalte binnen de ruimte. U wilt schommelingen in het binnenklimaat voorkomen. Of u wilt grote hoeveelheden fijne stofdeeltjes uit de lucht verwijderen en een gezonde werkomgeving creëren. Wellicht heeft u te maken met statische elektriciteit. Om de gewenste omstandigheden te creëren en te voldoen aan de groeiende vraag naar hogere productiviteit is bevochtiging van ruimten belangrijker dan ooit. Daarvoor hebben wij een energiezuinig hogedrukluchtbevochtigingssysteem ontwikkeld. Van kleine tot grote industriële werkomgevingen, voor elke ruimte en situatie bieden wij de passende oplossing.

Onze pompunits, bevochtigingsunits en toebehoren

PrimaAir heeft een drietal energiezuinige pompunits ontwikkeld. Door gebruik te maken van een hogedruk systeem, bespaart u al snel een aanzienlijk bedrag op uw energierekening. Onze bevochtigingsunits, onze airjets, zorgen ervoor dat een ruimte optimaal wordt bevochtigt. Er ontstaan geen natte plekken, want de kleine druppeltjes worden volledig geabsorbeerd in de atmosfeer. Onze toebehoren zoals RV-meters en elektrakabels maken de bevochtigingsinstallaties compleet.

PrimaAir: onderdeel van Reinders Almelo companies

Meer dan honderd jaar geleden, in 1910, startte Klaas Reinders Sr. zijn onderneming als grof- en hoefsmederij. Deze smederij bevatte tevens een winkel waarin kachels, fornuizen en ijzerwaren werden verkocht. Hieronder ziet u een foto van de toenmalige situatie. Na de tweede wereldoorlog kwam er steeds meer vraag naar alsmaar grotere, houtgestookte verwarmingsinstallaties. Deze werden door Reinders ontwikkeld en geproduceerd. Vanuit de houtverwerkende industrie, de grootste afnemer van deze installaties, kwam daarop al snel de vraag of deze verbrandingsinstallaties ook geleverd konden worden inclusief spanenafzuiging, het verwarmingssysteem en de houtdroogkamers. Door de uitbreiding naar al deze activiteiten groeide het bedrijf flink uit tot een middelgrote onderneming. Om de bedrijfsvoering flexibel en hanteerbaar te houden werd midden jaren zeventig besloten om het bedrijf op te splitsen in vier units, ieder met een eigen specialisme. Vandaag de dag bestaan de Reinders Almelo Companies uit zeven bedrijven.