HOGEDRUK LUCHTBEVOCHTIGING > STOFBESTRIJDING

In veel industriële omgevingen ontstaat stof. Stof is schadelijk voor de gezondheid van uw medewerkers en kan leiden tot storingen van machines. Luchtbevochtiging kan dit stofbestrijden. Doordat een neveldeken op het stof neerslaat, daalt het stof en kan het gemakkelijk worden opgeruimd. Naast industriële omgevingen wordt dit principe ook veel gebruikt in praktijklokalen op scholen.

De voordelen van stofbestrijding door hogedruk luchtbevochtiging

- Goed voor de gezondheid
- Geen schadelijke stof in machines
- Minder stofverspreiding

Hogedruk luchtbevochtigingssystemen voor stofbestrijding van PrimaAir

De hogedruk systemen van PrimaAir zijn eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijk en vooral energiezuinig. Het systeem kan eenvoudig worden aangesloten op het bestaande waterleidingnet. Een pompunit transporteert het water onder een druk van 70 bar naar de in de ruimte centraal opgehangen bevochtigingsunits, die het water vervolgens vernevelen en tevens zorg dragen voor een homogene verdeling van de lucht door middel van de ingebouwde ventilator. Elke ruimte kan apart worden bevochtigd en worden geregeld door middel van een RV-meter per ruimte. Uitbreiding van het systeem is eenvoudig en tegen zeer lage kosten te realiseren aangezien de pompunit geschikt te maken is voor elke gewenste capaciteit.

PrimaAir hogedruk luchtbevochtiging: Plug & Play

De luchtbevochtiginssystemen van PrimaAir zijn zeer eenvoudig te installeren. Een 230 volt elektrakabel voedt de pompunit en de elektrakabels vanaf de pompunit zorgen voor de voeding van de bevochtigingsunits. Het water wordt vervoerd door een hogedrukwaterleiding, via de pompunit naar de bevochtigingsunits. Als laatste meet een RV-meter de relatieve luchtvochtigheid zodat de pompunit op de hoogte is van de benodigde informatie.


Lees meer over de PrimaAir producten: