INDUSTRIEËN

Het klimaat en luchtvochtigheid

Vochtigheid is een essentieel deel van het buitenklimaat. Binnen verandert het klimaat echter constant door het gebruik van verwarming, ventilatie en uitstroom. Mensen en planten hebben vocht nodig om in goede conditie te blijven. Hetzelfde geldt voor organische materialen zoals papier, hout, textiel enz. Ook deze hebben een constante vochtigheid nodig om ze in goede conditie te houden en te beschermen tegen beschadigingen. Helemaal in de winterperiode, waarneer de vochtinhoud in de lucht zeer laag is, kan de natuur niet zorgen voor de benodigde luchtvochtigheid.

Een constante vochtigheid met behulp van luchtbevochtiging

Een constante luchtvochtigheid zorgt voor een betere kwaliteit De steeds groeiende vraag naar productieverhoging en een constante kwaliteit vraagt om maatregelen om het klimaat binnen te optimaliseren. Daarom vraagt een efficiënte productie om gecontroleerde toevoeging van vocht d.m.v. een luchtbevochtigingsysteem.

Hogedruk luchtbevochtiging

De benodigde luchtvochtigheid kan worden gerealiseerd door water onder hoge druk te vernevelen en te mengen met de aanwezige lucht. Een goed hogedruk luchtbevochtigingssysteem is zo gemaakt dat er geen natte plekken ontstaan in de ruimte, maar dat het vocht geheel wordt opgenomen door de aanwezige lucht.

Hogedruk systemen vs. perslucht systemen

Voor het gebruik van persluchtbevochtiging is een luchtcompressor nodig. De capaciteit van een eventuele huidige luchtcompressor is vaak niet toereikend en daarom dient men alsnog een luchtcompressor met een grotere capaciteit aan te schaffen. Bij een hogedruk systeem is geen dure perslucht nodig om het water te vernevelen en het gebruik van een luchtcompressor is overbodig. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van hogedruk systemen ten opzichte van perslucht systemen:
- 75% energiezuiniger
- Onderhoudsvriendelijk
- Lage onderhoudskosten
- Homogene vermenging.

Hogedruk luchtbevochtigingssystemen van PrimaAir

De hogedruk systemen van PrimaAir zijn eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijk en vooral energiezuinig. Het systeem kan eenvoudig worden aangesloten op het bestaande waterleidingnet. Een pompunit transporteert het water onder een druk van 70 bar naar de in de ruimte centraal opgehangen bevochtigingsunits, die het water vervolgens vernevelen en tevens zorg dragen voor een homogene verdeling van de lucht door middel van de ingebouwde ventilator. Elke ruimte kan apart worden bevochtigd en worden geregeld door middel van een RV-meter per ruimte. Uitbreiding van het systeem is eenvoudig en tegen zeer lage kosten te realiseren aangezien de pompunit geschikt te maken is voor elke gewenste capaciteit.

PrimaAir hogedruk luchtbevochtiging: Plug & Play

De luchtbevochtiginssystemen van PrimaAir zijn zeer eenvoudig te installeren. Een 230 volt elektrakabel voedt de pompunit en de elektrakabels vanaf de pompunit zorgen voor de voeding van de bevochtigingsunits. Het water wordt vervoerd door een hogedrukwaterleiding, via de pompunit naar de bevochtigingsunits. Als laatste meet een RV-meter de relatieve luchtvochtigheid zodat de pompunit op de hoogte is van de benodigde informatie.


Lees meer over de PrimaAir producten: